För över ett och ett halvt år sen hörde jag talas om Twitter för första gången. Jag gick in på sidan för att se vad det handlade om. En microblogg där du kunde skriva max 140 tecken, jag var inte imponerad. Jag hade redan en status på Facebook vad skulle jag med en helt ny sida till? Det var då, idag är det ett helt annat ljud som kommer från min mun gällande Twitter. Idag är jag allt lite små kär.

Efter jag hörde talas om Twitter första gången har flera av mina vänner påtalat för mig hur bra Twitter är. Både Markus och Per tjatade rätt mycket om vad Twitter gav dem, Jag hade redan bestämt mig för att jag inte behövde en sida till på internet. Sedan lanserade jag min första sida i mitt projekt som idag är grundpelaren i mitt företag, Jag funderade på hur jag skulle marknadsföra den på bästa sätt. Det slog mig att en fan page på Facebook var bra att ha. Utan en sådan skulle jag inte nå ut till mina första besökare. Bara några dagar efter att jag hade startat min fan page pratade jag med Per. Han tipsade mig om en tjänst som heter Twitterfeed som automatiskt postar dina poster på Twitter och Facebook. Det slutade med att jag testade Twitterfeed till min fan page och bestämde mig rätt snart att skaffa en Twitter till mitt projekt.

Nyttan med Social Media
Sagt och gjort. Twitter kom först att fungera precis som Facebook gjorde för mig. En plats där jag var utan att vara speciellt aktiv. Mitt största syfte var att göra reklam för mitt projekt. Jag använde det inte till något annat. Dock så blev jag mer och mer nyfiken på vilket nytta jag skulle kunna ha av Twitter. Jag började  titta på vad Per använde sin Twitter till och insåg att han hela tiden pratade med massor av människor. Jag hittade med hjälp av Pers blogg till andra bloggar om sociala media. Bland annat hittade jag till Disruptive och en sida som tog upp 99 internet entreprenörer att följa på Twitter. Då tänker jag att jag måste testa Twitter, vilket jag också gjorde.

Sen första dagen jag började använda Twitter som privatperson har min inskit om hur bra Twitter egentligen är växt. Idag spenderar jag många timmar på Twitter varje dag. Så fort min dator är på är jag också inloggad på Twitter. Varje dag får jag mängder av tips via Twitter om blogginlägg som tar upp företagande eller andra tips om program och tjänster som kan vara nyttiga att ha. Alla bloggar som jag länkar till här på bloggen utom en är hämtade från Twitter från början. Jag ångrar inte att jag började använda Twitter. En gång bestämde jag mig för att jag aldrig ska ångra något jag har gjort men det vete katten om jag inte ångrar att jag inte lyssnade på mina vänner när de pratade sig varma om Twitter första gången. Jag är på väg att bli en riktigt nörd vad det gäller social media och vet du, det spelar inte mig någon roll. Social media ger mig väldigt mycket och den här bloggen är faktiskt ett resultat för att jag har fått via social media. Har du inte börjat Twittra än så gör det. Börja följa de 99 så lovar jag dig att Twitter kommer ge dig minst lika mycket som Twitter har gett mig. Precis som jag skrev tidigare att ditt privata nätverk är viktigt så ger Twitter mig en möjlighet att skapa ett nätverk bland människor som redan har gjort det som jag ska göra.

Annonser